Tanácsadás

background
Tanácsadás 3 lépésben!

Tanácsadás

A magasban történő munkavégzést a „10/2016. (IV.5.) a munkaeszközök és használatuk biztonsági és egészségügyi követelményeinek minimális szintjéről” NGM rendelet 5. pontja szabályozza. Az ipari alpintechnika alkalmazásával történő munkavégzést a 11/2003 (IX.12.) „az ipari alpintechnikai tevékenység biztonsági szabályzatáról” FMM rendelet szabályozza. A magasban végzett munkák természetükből adódóan veszélyesnek tűnhetnek, végzésük során emberéletek, anyagi javak és környezeti értékek kerülhetnek veszélybe. A kockázat ésszerű, szakszerű, arányos, és szabályos kezelésével azonban ezeket a veszélyeket le lehet csökkenteni vagy meg lehet szüntetni. A munkavállalók testi épségét és egészségét elsősorban az egyéni és kollektív védőeszközök használata, illetve a megfelelő munkaruházat hivatott biztosítani. Emellett elengedhetetlen a munkabiztonsági szabályok ismertetése a dolgozókkal, illetve ezek betartásának a megkövetelése és ellenőrzése, valamint a védőeszközök állapotának folyamatos ellenőrzése.

Ipari alpintechnika

Ipari alpin munkavégzésről akkor beszélhetünk, ha a munkafeladat elvégzésének érdekében, nem állandóan és megszakításokkal folytatott olyan munkavégzés, ahol a 2 méter szintkülönbséget meghaladó ideiglenes munkahely megközelítése, az ott-tartózkodás, a munkafeladat végrehajtása és a munkahely elhagyása egyéni védőeszközök és meghatározott felszerelések összehangolt és egyidejű igénybevételével (alpintechnikai módszerrel) történik.
Ehhez nélkülözhetetlen ezeknek a módszereknek és eszközöknek az ismerete, tehát ilyen munkát csak ipari alpinista végezhet. Több ipari alpinista képesítés létezik jelenleg:
Munkavégzés tetőszerkezeteken
Tanácsot adni bárki tud. Jó tanácsot azonban kevesen. Több éves oktatói és kivitelezői múltunk alapján a magyar igényekre kifejlesztett magasban végzett munkához köthető tanácsadást, illetve teljes belső policy kidolgozásában is tud segíteni csapatunk.

Miért fontos ez?

A magasban végzett munka nem megfelelő kezekben akár életveszélyessé is válhat. Az ön üzemében történő balesetek nem csak a munkavállaló egészségi állapotát, hanem a teljes személyzetet érinthetik. Bizonyára ön is hallott már a munkabalesetek miatti elmaradásokról, leállásokról és akár perekről is. Ezt sokkal egyszerűbb megelőzni a három lépcsős BW módszerrel.
1

Felmérés és tanácsadás

Kollégáink segítségével pontos képet kaphat, hogy önnek mire van szüksége, mennyi idő ezek kifejlesztése és milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy a magasban végzett munkát az ön munkavállalói vagy más alvállalkozók biztonságosan végezhessék el.
1

Oktatás és belső szabályzat

A belső szabályzat, melyet akár a legmagasabb nemzetközi sztenderdek szintjéig lehet fejleszteni garantálja a munkavégzés biztonságosságának jogi hátterét. A hozzá tartozó képzés pedig a munkavállalókkal ismerteti ezt meg. Amennyiben szükséges, partnerintézmények segítségével teljes munkavédelmi képzést és tanácsadást is tudunk biztosítani, az összes folyamatra kiterjedőleg. Belső termék portfóliónk segít önnek, hogy a megfelelő eszközöket szerezze be, legyen szó egyéni védőfelszerelésről, ruházatról vagy sínrendszerről.
2

Szupervízió

Ha még mindig lenne kérdéses folyamat,vagy olyan kirívó eset, melyben a mi segítségünkkel szeretné a lehető legjobb eredményeket elérni, csapatunk rendelkezésre áll. A lehető legmagasabb szinten képzett, nemzetközi tapasztalattal rendelkező munkavezetőink többféle konstrukcióban is elérhetőek. Ez garantálja Ön számára, hogy a belső személyzet vagy alvállalkozó megfelel a belső szabályzatnak, a hatályos munkavédelmi törvénynek és bármely egyéb specifikus körülményeknek megfelelő tudással rendelkezik.
3

Érdekli?

bw shop image

BW Shop

Minden ami ipari alpintechnika.

kivitelezés

Kivitelezés

Magas szintű munkatervezés és professzionális kivitelezés.

Partnereinknek

Szakembert keres, aki az Ön keze lehet egy nehezen elérhető helyen? Kényes munkája van, melyet nem bízna akárkire?

Közösen megtervezett munkafolyamatokkal garantáljuk, hogy az ön által kívánt eredmény elérhető. Folyamatos kommunikáció a felek között segíti a munkavégzést, így további kihívások elé állhat vállalkozásával. Szakembereink angolul is beszélnek, nemzetközi tanúsítványokkal is rendelkeznek.