BW Group

A profi szakemberek kesztyűje

6 lépés a felméréstől az átadásig

Traffi Gloves

Rengeteg kérdés érkezett az érdeklődés mellett. Jó látni, hogy a kezek védelmére mindenki szeretne nagyobb figyelmet szentelni, hiszen ők azok a „munkaeszközeink”, akik életünk végéig elkísérnek minket és védelmük nem csak munkában, hanem otthon is meghálálja magát. Képzeljük csak el, elvágja egy éles csempedarab a markunkat és máris kiestünk napokra nem csak munkából, hanem az otthoni teendők elvégzéséből is.

Lássunk hát pár kérdésre választ a kesztyűkkel kapcsolatban:

Mit jelent a CE jelzés?


A CE azt jelenti, hogy a kesztyűk megfelelnek az Európai Direktíva által támasztott alapvető elvárásoknak. A CE mögötti szám pedig az ezt vizsgáló testület számát jelenti. Tehát ez alapján még csak azt láthatjuk, hogy az általunk választott védőkesztyű megfelel az európai védőkesztyű minimális elvárásainak, véd különféle veszélyek ellen.

Mi a különbség az Egyéni védőeszköz direktíva és az Európai sztenderdek között?

Az EV direktíva az Európai Rendeletek része, ami alapvető igényeket támaszt védőeszközökkel szemben és az Európai Parlament által kerül elfogadása és beépül a magyar jogrendbe.

Ezzel szemben az Európai sztenderdek egy szakmabeliekből ál; főként Egészségügyi és Biztonsági specialisták, gyártók, tesztüzemek és minősítő testületek a tagjai.

Mi a kesztyűk teljesítmény szintjei?

Minden teljesítmény szint segítséget nyújt a felhasználóknak. Ezzel látható, hogy milyen szintű vágásállósággal, kopásellenállással, illetve behatás védelemmel van ellátva az adott modell. Így könnyedén tudnak dönteni, hogy a munkavégzés számára melyik a legoptimálisabb kesztyűmodell.

Azonban sose felejtsük el, hogy a tesztek laboratóriumi körülmények között készülnek és nem tudják teljesen tesztelni az összes körülményt, amivel egy kesztyű élettartama során találkozik.

Mi a különbség az ISO és a Körpengés teszt között?

Minden munkavédelmi kesztyű, amit körpengével tesztelnek, ahol a penge csorbul, át kell, hogy menjen az ISO 13997 teszten is. Jelenleg 6 vágásállósági szintet határoztak meg, melyeket betűkkel jeleznek, növekvő sorrendben A-tól F-ig. Ez a kesztyűn lévő 20 milliméteres vágásához használt minimális erőhatást jelzi.

Oké, De akkor nekem melyik szín kell?

Itt jön a lényeg! A Traffi 3 színe segít a megfelelő kesztyű kiválasztásában.

PIROS Traffi – Ez a szint az alapvető munkákhoz, melynél nincs jelentős kockázat, például másodlagos építőipari munkák, villanyszerelés, acélszerkezetek szerelése, illetve alapvető tehermozgatás számára ajánlott. Jó megoldás mérnökök és egyéb látogatók számára is. Alacsony kockázatú munkavégzéshez a PIROS

NARANCS Traffi – Közepes vágási kockázatú feladatokhoz, hasonlóan az első kategóriához, autószereléshez és élesebb peremű anyagmozgatáshoz. Ez jelenleg a legnépszerűbb kategória

ZÖLD Traffi – A teljes biztonság színe. Ahol kimondottan nagy a kockázata a vágásnak, például fém épület burkolat felrakása, fémreszelés és megmunkálás vagy épp üveglapok mozgatása és beépítése. Jó megoldás lehet akkor is, ha egy vágási sérülés kockázata nem ismert, például szennyvíztelepeken.

Ezek a színek segítenek kiválasztani a legjobb védelmet a feladatokhoz, azonban a cég belső kockázatazonosítása és kesztyűpróbák során fedezhetjük fel a legjobb választást.

további kérdések során forduljon hozzánk vagy Traffi kereskedőkhöz bizalommal.

Mit jelent a szövésnyomtáv a kesztyű szlengben?

A „Nyomtáv” a szövési folyamatot jellemzi a kesztyűkészítésben. A sűrűbb nyomtáv általában azt jelenti, hogy a kesztyű sűrűbb, de vékonyabb lesz, így kényelmes és könnyed érzést biztosít felhasználójának.

Hogyan működik a méretezés a TRAFFI kesztyűknél?

06XS
07S
08 M
09L
10 XL
11 XXL
12XXXL

A kesztyűk nagyrésze 6-11 méretben elérhető, a 12-es méret pedig kérésre pár modellnél.
Ha nem vagy benne biztos, hogy melyik a te méreted töltsd le ITT és nyomtasd ki A4-es lapra a mérőlapot. Ha egy teljes csapatról van szó, keressetek és meglátogatunk személyesen.